10 Aralık 2013 Salı

Isırgan otu çorbası

Bu tarifi gugıl'a 'ısırgan otu çorbası' yazınca ilk ve ikinci çıkan tariften yaptık, 1-2 küçük değişiklikle. Gerçekten muhteşem oldu. Şu anda bulunduğumuz yerde istemediğimiz kadar ısırgan olunca, 'deneyelim' dedik. Bu arada ısırgan otlarını toplamak da büyük keyif. Biraz yakıyor ama dikkat edince gerçekten de biraz.

Malzemeler:
- 250 gr. ısırgan otu (toplayınca bunun gramını tartmak ozr tabii de, göz kararı)
- 1 çorba kaşığı tereyağ (tarifte 1 kaşık da üstüne yakılacak yağ için vardı ama biz gerek göredik ve eksikliğini de hissetmedik.)
- 1 büyük soğan
- 2 çorba kaşığı un
- 4 bardak su (tarifte ısırganın haşlanacağı suyun çok acı olabileceği yazıyordu ama öyle olmadı, yani suyun tamamını haşlama suyundan kullandık.)
- 2 bardak süt (biz sütsüz yaptık gerçi ve eksikliğini hissetmedik. ((: )
- tuz, kırmızı ve kara biber

Terbiye için
- 2 kaşık süzme yoğurt
- 1 yumurta sarısı

Yapılışı:
- Isırganları iri iri doğradık ve kaynar suda 10 dakika haşladık.
- Sonra süzdük bu arkadaşları, ısırganın suyunu da bi' kenara aldık.
- Aynı tencerede çalışmaya devam... Soğan kavurduk ve sonra un ilave ettik.
- Unlar da pembeleşince suyu, baharat ve tuzu ekleyip kaynadıktan sonra 2 dakika daha yüksek ateşte bekleyip ısırganları ilave ettik.
- 10 dk. kadar kısık ateşte pişirdikten sonra -bizim yapmadığımız üzere- süt ekleniyor.
- Ve sonra yine kaynatılıp 10 dk. daha pişiyor.

- Son olarak da terbiye ekledik.
- Yani yumurtanın sarısı ve yoğurdu çırptık; çorba suyundan da bir kepçeyi buna karıştırıp hepsini çorbaya tekrar döktük ve bir taşım (hep bu tabiri kullanmak istemişimdir.) kaynattık.
- Eğer yağ yakacaksanız onu da şimdi yapınız.

- Ve yiyiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder