21 Aralık 2013 Cumartesi

çiğ balık

En aşırı kolay ve en aşırı lezzetli mezelerden; rakının yanında muhteşem gidiyor. Bunu da babam yapar yıllardır; ben ilk kez geçenlerde denedim ve sonuç pek güzeldi.

Herhangi bir balıktan yapılabilir bu; ama büyük balıklardan daha güzel oluyor sanki. En basitinden, her mevsim bulabileceğiniz çiftlik levreğinden bile çok güzel oluyor mesela.

En önemli mesele fileto çıkarmak. Mümkünse bunu balıkçıdan rica edin; çok kolay olmayabilir. Tuhaf tuhaf bakabilir size ama olsun.

Malzemeler:
- 1 adet levrek veya benzeri balığın filetosu
- 2-3 limon
- Zeytinyağı, baharat...

- Fileto halindeki balığı birer lokmalık parçalar halinde doğrayın ve genişçe bir tabağa yayın.
- Balıkların üstüne çekme karabiber serpin.
- 2-3 (veya her ne kadar gerekiyorsa) limon sıkıp, üstlerini tamamen kapatacak kadar limon suyuna gömün.
- 45 dakika ile 1 saat içinde balığınız, limonun asitiyle pişmiş olacak (evet, aslında çiğ değil).
- Şimdi limon suyunu süzün; sonra da zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, kekik ve pul biber ekleyin. Hepsi bu!

4 yorum:

  1. Beyaz etli balık olması gerekiyor,ayrıca hamside çok güzel oluyor,kılçığını alıp açık bir şekilde tabağa koyacaz.atladığın bazı şeyler var.balıkları limona yatırmadan çekme karabiberi serpersen daha iyi,birde limonun tamamını süzmek gerek,aksi halde fazla ekşi olur.

    YanıtlaSil
  2. yukarıdaki yorum tarifin orijinal sahibinindir.

    YanıtlaSil
  3. Birden fazla insanlar ile arkadaş olmak ve sohbet etmek için sizlerde Sohbet.City arkadaşlık sitemizi ziyaret ediniz.

    sohbet
    sohbet odaları
    mobil sohbet
    sohbet kanalları
    sohbet siteleri

    YanıtlaSil