10 Aralık 2013 Salı

Islak kek (Anneanne tarifi)

Anneanne tarifi diyorum da o da birinden öğrenmişti. Birkaç yıldır hayatta olmadığı için bayrağı devralmış olan annemden aldım tarifi ve 1 haftada 2 kere yaptık Burcu'yla.

Malzemeler:
3 yumurta
2 bardak toz şeker
2 bardak beyaz un
1 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı kakao
1 limon rendesi
1 paket kabartma tozu (biz karbonat kullanıyoruz)
10-12 tane ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ (annem mısırözü kullanıyor, bizde olmadığı için biraz zeytinyağı ve biraz erimiş tereyağı karıştırıyoruz.)
1 bardaktan biraz fazla süt

Yapılış:
- Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Sonra yağı, yoğurdu, limon rendesini, kakaoyu,
- Sonra da un-karbonat karışımını (karbonatı unun üstüne koyup, karbonatlı kısma birkaç damla limon sıkıp, köpürdükten sonra) azar azar ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- En sonda da cevizleri ekleyip (isteğe göre üst kısma fazladan ceviz konabilir), 180 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz. 30 ile 40 dakika arasında kek hazır oluyor. Kekin pişmiş olduğunu da bıçağı iyice batırıp üstünde hamur kalmadığını gördüğümüzde anlıyoruz bu arada. Biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için... ((:
- Fırından çıkınca soğuk sütü üzerinde gezdiriyoruz. Sonra da afiyetle yiyoruz.

Aşırı güzel oluyor valla ((:






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder