Burcu'dan...
Çiğ beslenme ve makrobiyotik beslenmeyle ilgili bir sürü şey duyuyorum ama henüz okumuş ya da bi 'atölyeye' katılmış değilim. Şimdilik akışta önüme çıkan, elimdeki kaynaklarla bildiklerimi, ya da uydurduklarımı yemeyle meşgulüm. Yine de bu tür bilgilere erişmeye niyetliyim diyeyim.
Uzun yıllar anne mutfağından beslendiğim, kendi pişirdiklerimi yeme fırsatını henüz bulabildiğim için bu da yeni ve maceralı bir yolculuk gibi...
Bu tarifi köydeyken yani Bayramiç Yeniköy'deyken iki üç kere yaptım. İlk defa bir arkadaşımın evinde yemiştim.
Pancarı,
kırmızı lahanayı,
beyaz turbu,
havucu,
ekşi elmayı (öyle azıcık mazıcık değil tadı gelicek miktarda)
taze körpe ıspanağı
ince kıyım doğruyor ve bir kaseye ister sırayla (renk kuşağı olacak şekilde) ister karmaşık dolduruyorsunuz.
Üzerine bol limon ve tuz llütfen!
Bunu bir gece bekletip, ertesi gün biraz ceviz ve bol zeytinyağı ile taçlandırıyorsunuz.
Bir gece önceden zeytinyağında bir kaç diş sarımsak bekletmişseniz yıldızlı pekiyiyi kapıyorsunuz.
Arkadaşım elma ve sarımsak koymamıştı. Köyde yaptığım zaman kereviz de koyduğumu hatırlıyor
Yaklaşık böyle bir şey işte ... :)
Birden fazla insanlar ile arkadaş olmak ve sohbet etmek için sizlerde Sohbet.City arkadaşlık sitemizi ziyaret ediniz.
YanıtlaSilsohbet
sohbet odaları
mobil sohbet
sohbet kanalları
sohbet siteleri