En aşırı kolay ve en aşırı lezzetli mezelerden; rakının yanında muhteşem gidiyor. Bunu da babam yapar yıllardır; ben ilk kez geçenlerde denedim ve sonuç pek güzeldi.
Herhangi bir balıktan yapılabilir bu; ama büyük balıklardan daha güzel oluyor sanki. En basitinden, her mevsim bulabileceğiniz çiftlik levreğinden bile çok güzel oluyor mesela.
En önemli mesele fileto çıkarmak. Mümkünse bunu balıkçıdan rica edin; çok kolay olmayabilir. Tuhaf tuhaf bakabilir size ama olsun.
Malzemeler:
- 1 adet levrek veya benzeri balığın filetosu
- 2-3 limon
- Zeytinyağı, baharat...
- Fileto halindeki balığı birer lokmalık parçalar halinde doğrayın ve genişçe bir tabağa yayın.
- Balıkların üstüne çekme karabiber serpin.
- 2-3 (veya her ne kadar gerekiyorsa) limon sıkıp, üstlerini tamamen kapatacak kadar limon suyuna gömün.
- 45 dakika ile 1 saat içinde balığınız, limonun asitiyle pişmiş olacak (evet, aslında çiğ değil).
- Şimdi limon suyunu süzün; sonra da zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, kekik ve pul biber ekleyin. Hepsi bu!
Beyaz etli balık olması gerekiyor,ayrıca hamside çok güzel oluyor,kılçığını alıp açık bir şekilde tabağa koyacaz.atladığın bazı şeyler var.balıkları limona yatırmadan çekme karabiberi serpersen daha iyi,birde limonun tamamını süzmek gerek,aksi halde fazla ekşi olur.
YanıtlaSilgüncelledim sensei! ((:
Silyukarıdaki yorum tarifin orijinal sahibinindir.
YanıtlaSilBirden fazla insanlar ile arkadaş olmak ve sohbet etmek için sizlerde Sohbet.City arkadaşlık sitemizi ziyaret ediniz.
YanıtlaSilsohbet
sohbet odaları
mobil sohbet
sohbet kanalları
sohbet siteleri